Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22
Depotgata 22

Fakta : Depotgata 22

Arkitekt Snøhetta AS
Energiklasse B
Størrelse 6.180 kvm

Depotgata 22 er et nybygg på seks etasjer med et samlet utleieareal på ca. 6.180 kvm, i tillegg til parkeringskjeller.

Eiendommen ligger med gangavstand til jernbanestasjonen på Lillestrøm, langs aksen Jonas Lies gate og Nittedalsgata. Bygget er utviklet for Felleskjøpet Agri og skreddersydd som Felleskjøpets hovedkontor. Bygget er tegnet av Snøhetta og har energiklasse B.

Bygget ble utviklet i 2013/2014, hvorpå Linstow ervervet byggeprosjektet våren 2014. Felleskjøpet overtok bygget og flyttet inn medio desember 2014.

Ideen bak utformingen av bygget er et forsøk på å trekke landskapet inn i bygningen, samt å bringe landskapet ut til omgivelsene. Dette er gjort ved å forme bygningen med "grønn" fallvolum fra første etasje, som strekker seg gjennom hele høyden av bygningen. Bygningens volum er utformet på en slik måte at bygningen ikke oppfattes som ensformig, men heller brutt opp av vinkler, som resulterer i en skiftende oppfatning når man beveger seg rundt bygningen. Det er lagt vekt på at interiør flettes sammen i form av store glassfasader i første etasje. Fasaden er kledd i trespiler som går i ulike retninger. Dette gir assosiasjoner til kornåker, med skiftende retninger, som danner spennende og vakre variasjoner i kulturlandskapet.

Bygget ble tildelt Skedsmo kommunes byggeskikkpris for 2015. Prisen er en hederspris for kvalitetsmessig gode utendørsanlegg, bygningsmiljøer og bygninger som på en særdeles god måte bidrar til å høyne kvaliteten av kommunens bygnings- og utemiljøer. Prosjektet har gjennomgående svært god utførelse og bærer preg av å være gjennomtegnet i alle skalaer - helt fra overordnet bynivå til den minste interiørdetalj.

Gjennom kjøpet av denne eiendommen har Linstow utviklet seg til å bli en betydelig aktør i Lillestrøm.

Kontaktperson

 • Hans Christian Løken

  Hans Christian Løken

  Forvaltningssjef

  +47 97 75 90 56

 • Henrik Nordnes

  Henrik Nordnes

  Driftssjef

  +47 92 20 54 91