Samskapingsprosessen godt i gang
Forrige uke gikk startskuddet for en spennende fase med samskaping på Den gamle Veterinærhøgskolen.
15. oktober 2024Rundt 30 personer møttes for å utforske hvordan dette området kan bidra til å gjøre Oslo til en enda bedre by.
Frem til slutten av november vil Oslobygg og Linstow fortsette å invitere relevante etater og premissgivere til å tenke nytt om stedsutvikling. Med utgangspunkt i innsiktene fra parallelloppdraget for Den gamle Veterinærhøgskolen, vil vi sammen utforske hvordan området kan bli et verdifullt tilskudd til verdens beste by
En ny modell for byutvikling
Ingen kan løse samfunnsfloker alene. Derfor må vi finne nye måter å samarbeide på. Samskapingsprosessen på Den gamle Veterinærhøgskolen er en helt ny tilnærming til by- og stedsutvikling, som søker å bidra til nettopp dette.
Prosessen legger vekt på åpen dialog og inkluderer beboere, offentlige instanser, forskere og næringslivet helt fra et tidlig stadium. Dette åpner muligheter for å utvikle bærekraftige løsninger før de formelle prosessene settes i gang.
Vi har stor tro på at en slik tidlig samhandling bidrar til å forståelse for ulike perspektiver, og at vi finner bedre løsninger sammen enn vi ville klart hver for oss. Ved å jobbe på tvers av sektorer kan vi legge til rette for effektive tjenestetilbud, unngå store målkonflikter og skape et godt sted for alle.
Som Gro Sandkjær Hanssen, forsker på medvirkning og styringsprosesser i byutvikling, sa under Oslo Urban Week: «Oslo kommune har de mest kompetente medarbeiderne i hele Norge, men de må snakke sammen for å trekke på all spisskompetansen. På Den gamle Veterinærhøgskolen har man organisert samskaping der fagpersoner med faglig engasjement møtes for å finne de gode, felles løsningene.»
Vi tror denne samskapingsmodellen ikke bare kan bidra til å skape bedre byer, men også kan være en viktig brikke i å møte fremtidens samfunnsfloker.