Adamstuen - Den gamle Veterinærhøgskolen

Dette er Oslos mest spennende byutviklingsprosjekt! Sammen med Oslobygg skaper vi et nytt, åpent og bærekraftig byområde!

Microsoft Teams image 1 1
Type
Kontor / Bolig
Adresse
Ullevålsveien, Sankt Hanshaugen 76, Oslo
Antall kvm
30.500 m2

«Vi ønsker å få til fantastiske ting på Den gamle Veterinærhøgskolen – sammen med innbyggere, fagfolk og myndigheter»

Den gamle Veterinærhøgskolen er allerede åpnet – og bygg og byrom fylles med liv. Frem mot 2040 skal området utvikles med offentlig tjenestetilbud, nye boliger, arbeidsplasser og tilbud som vil gjøre dette til et hjerte i nabolaget. Til glede for alle som skal bo og jobbe her, bruke området i det daglige – og for alle dem som kommer på besøk.

Grønnere, varmere og mer skapende
Kommuneplanen har en visjon om en «grønnere, varmere og mer skapende» by. Dette er også Oslobyggs og Linstows ambisjon for utviklingen av Den gamle Veterinærhøgskolen. Sammen har vi laget et felles ambisjonsdokument med 12 konkrete delmål/strategier som en rettesnor for en helhetlig utvikling av området.

Tre arkitektmiljøer har gjennom et parallelloppdrag jobbet med å synliggjøre mulighetene for å utvikle Den gamle Veterinærhøgskolen til en grønnere, varmere og mer skapende del av byen. Forslagene ble presentert i utstillingen ÅPENT, og fungerer som grunnlag for dialog med ulike interessent-grupper.

Ny modell for byutvikling
Ingen kan løse samfunnsfloker alene. Derfor må vi finne nye måter å samarbeide på. Samskapingsprosessen på Den gamle Veterinærhøgskolen er en helt ny tilnærming til by- og stedsutvikling, som søker å bidra til nettopp dette. 

Prosessen legger vekt på åpen dialog og inkluderer beboere, offentlige instanser, forskere og næringslivet helt fra et tidlig stadium. Dette åpner muligheter for å utvikle bærekraftige løsninger før de formelle prosessene settes i gang. 

En slik tidlig samhandling bidrar til å forståelse for ulike perspektiver, og at vi finner bedre løsninger sammen enn vi ville klart hver for oss. Ved å jobbe på tvers av sektorer kan vi legge til rette for effektive tjenestetilbud, unngå store målkonflikter og skape et godt sted for alle. Vi tror denne samskapingsmodellen ikke bare kan bidra til å skape bedre byer, men også kan være en viktig brikke i å møte fremtidens samfunnsutfordringer.

Veien videre
Høsten 2024 inviterer vi relevante etater og premissgivere til å tenke nytt om stedsutvikling, basert på arbeidet som allerede er gjort i parallelloppdraget. I 2025 vil vi etter planen starter den formelle planprosessen.

Den overordnede milepælsplanen er som følger:

2023-> Midlertidig bruk - Et område i støpeskjeen. 
Vi ønsker at bygningene og området skal brukes. Noen bygg vil gjøres klare for permanent bruk, mens andre bygg og uteområdet åpnes for midlertidig viksomhet og aktiviteter.
Enkelte bygg vil innimellom være i en byggefase, men området kan tas i bruk av nærmiljøet både til planlagte og spontane aktiviteter

2030-> Et nytt område i utvikling
Når reguleringsplanen er godkjent starter jobben med å skape et nytt område, og større deler av eiendommen vil bli byggeplass. Det er et mål å dele byggeprosessen i faser som gjør det mulig å bruke deler av området underveis. Den fredede bygningsmassen vil få nye bruksområder og ferdige prosjekter vil kunne åpnes.

2040-> Et helt nytt område - 
“I takt med befolkningsveksten og næringsutviklingen i Oslo, har sentrumskjernen utvidet seg og krøpet nordover.” ”Bygningene er ferdige, men Adamstuen fortsetter å utvikle seg. Nå er det først og fremst nabolaget som påvirker og bestemmer over det som skal skje - sammen med lokalt nærings- og kulturliv.”

For mer informasjon og nyheter - se nettsiden https://www.dengamleveterinarh... 

Utviklingsdirektør

Terje Lorentzen

+47 93 04 11 52 Send e-post

Eiendomssjef

Nina Sillibakken

+47 45 45 37 62 Send e-post

Prosjektdirektør

Gunnar Fredriksen

+47 95 25 06 62 Send e-post

Markedssjef

Camilla Eriksen Preus

+47 95 85 21 84 Send e-post